x
Website-ul folosește cookies | Pentru mai multe detalii accesați Termeni & Condiții. Accept
x
Website-ul folosește cookies | Pentru mai multe detalii accesați Termeni & Condiții. Accept

12.08.2020UncageX

5 motive pentru care încă nu ai găsit o direcție în viață

jhgf

Trăim într-o lume a provocărilor fără sfârșit…

Împlinirea, fericirea în viața nu vin automat. Ba mai mult, este chiar greu să trăiești o viață împlinită și fericită.

Zilnic te confrunți cu o listă întreagă de responsabilități, provocări și griji care te împart în zeci de direcții. Te trezești încercând să păstrezi un echilibru în toate, dar ceea ce se întâmplă defapt, este să te pierzi pe tine.

Ajungi să te întrebi care este, până la urmă, direcția ta...

Ți se întâmplă deseori să ai îndoieli asupra parcursului tău de până acum. Cariera, familia, relațiile, traiul într-o țară străină, nu îți aduc împlinirea pe care sperai să o atingi.

În mod cert, nu este o formulă clar definită, care să te ajute să îți găsești un sens, o pasiune sau o direcție în viață, însă sunt câteva motive din cauza cărora nu ai găsit încă direcția potrivită.

La fel cum există oameni care știu ce direcție trebuie să urmeze încă de la naștere, există și oameni care sfârșesc într-o continuă căutare fără succes. Însă, mai exista și aceia care încă nu și-au găsit chemarea, dar aleg să învețe cum să o găsească.

Un lucru este cert: toți ne dorim să ne petrecem fiecare zi simțindu-ne împliniți în ceea ce facem.

Însă, viitorul nostru ideal nu se va întâmpla pur și simplu...

De cele mai multe ori, se întâmplă sa nu mergi în direcția potrivită tocmai pentru că te concentrezi și depui eforturi acolo unde nu este necesar. Ajungi să fii obosit, epuizat, să te simți străin și să experimentezi neîmplinire indiferent cât de mult succes ai, sau câți bani câștigi din ceea ce faci acum.

Eu îți ofer acum cinci motive pentru care încă nu ți-ai găsit direcția în viață. Mai departe depinde doar de tine ce alegi să faci, cum vei folosi informația primită.


1. Cauți să obții senzația înainte să trăiești experiența


Pasiunea, senzația că ai găsit în sfârșit ceea ce te împlinește, vine din experiențele trăite.

Întâi trebuie să faci, să încerci și apoi să descoperi cum te face să te simți ceea ce ai trăit.

Cum poți simți infuzia de adrenalină provocată de saltul cu parașuta, senzația de inimă care pompează cu putere, dacă nu ai făcut niciun salt, spre exemplu?

Nu poți aștepta să trăiești senzația fără să treci prin experiența care o provoacă.

Atunci când aștepți să îți găsești un drum în viață fără să faci nimic nou, fără să încerci să îți descoperi pasiunile, să creezi experiențele care ți-ar putea oferi claritate și senzația de plenitudine, vei acumula doar frustrări, trăiri lipsite de sens și vei fi permanent setat doar pe modul de supraviețuire.


2. Păstrezi cu încăpățânare direcția


Toți ne naștem cu instinctul de a căuta mereu siguranță, este una dintre nevoile primare ale omului. Însă poate deveni și cea mai mare piedică în calea dezvoltării ființei umane.

Din nevoia de a te simți în siguranță, poate ți-ai stabilim un obiectiv pe care îl urmezi cu sfințenie. Și nu este nimic rău în asta!

Dar pierzi din vedere numeroasele oportunități care pot apărea tocmai din lucrurile pe care le ignori, în goana spre ideal.

Poate un job ocazional, un hobby descoperit întâmplător, o întâlnire neașteptată într-un loc în care nu ai fi mers de obicei, o comunitate cu oameni asemeni ție, va fi răspunsul căutării tale interioare. Dar dacă nu îți oferi ocazia să mergi și pe drumuri laterale, să ieși din zona de confort și siguranță, nu vei știi niciodată ce ți-ar fi putut oferi o nouă direcție.


3. Cauți o carieră înainte să îți asculți chemarea


În prezent, societatea pare că a creat un set de reguli nescrise, un formular pe care îl bifezi pe măsură ce mai depășești o etapă.

Termini școala, urmezi un liceu, o facultate (care poate nici nu îți face plăcere), îți iei o diplomă și începi în mod mecanic să îți construiești o carieră pe baza specializării tale.

În cele din urmă ajungi să ai o carieră de succes și totuși, nu te simți împlinit. Focusul pe latura profesională, pe câștigurile materiale, au dus la pierderea scopului. Îți lipsește sensul.

Când te-ai oprit ultima oară să te întrebi ce îți place ție cu adevărat? Ce îți oferă ție starea de bine care te-ar face să acționezi oricând cu plăcere?

Două întrebări aparent banale, care ar putea să schimbe viața unui om.

Doar o astfel de introspecție îți va putea oferi indicii solide despre ceea ce îți dorești cu adevărat. Și doar atunci vei începe să îți conturezi adevăratul tău drum.


4. Nu te-ai dedicat unui scop bine definit


Fiecare om are de-a lungul vieții o serie de interese diverse, care pot fi catalogate drept interese trecătoare. Trecem prin ele, le experimentăm puțin și le dăm uitării pentru a trece la următoarele.

De prea puține ori ne oprim asupra unui interes și începem să îl dezvoltăm pentru a-l transforma într-un scop bine definit.

Atunci când începi să aprofundezi un domeniu, când îți deschizi mintea pentru a dobândi mai multă informație, pentru a primi cunoaștere, din jurul tău încep să apară noi și noi oportunități imprevizibile.

Când îți stabilești un țel și ești deschis la oportunitățile care ți se oferă, împlinirea acelui scop nu mai devine singurul obiectiv. Vei putea să te bucuri și de călătoria pe care o parcurgi până la atingerea lui.


5. Trăiești din exterior spre interior, în loc sa fie invers


De la o vârstă fragedă învățăm să ne creăm anumite modele de viață. Să ne uităm spre ce au făcut alții și să alegem un drum în viață bazat pe experiența celor care l-au parcurs înaintea noastră.

În felul acesta, ajungi ca adult să realizezi că împărtășești niste convingeri care nici măcar nu îți aparțin. Cu care nu rezonezi absolut deloc.

Dar toată viața ai urmat tipare sociale care te-au încadrat într-o categorie sau în alta, iar tu, din dorința de a primi aprobarea celor din jur, de a te simți acceptat, te-ai complăcut fără să pui la îndoială cine ești tu cu adevărat.

Practic, ai trăit toată viața un scenariu scris de altcineva.

Aceasta este cauza insatisfacției pe care o simți legată de scopul tău în viață. Este firesc să simți că nu îți aparține nimic din ce trăiești, din moment ce nu ai trăit după propriile impulsuri.

Dar niciodată nu este prea târziu să spui stop și să o iei de la capăt!

Găsirea scopului, a drumului în viață poate fi o trăire care te consumă emoțional. Când ceea ce este în jurul tău nu îți oferă satisfacție, când oricât ai avea și orice ai obține nu îți mai aduce împlinire, este momentul să te oprești.

S-ar putea ca ceea ce faci să nu îți aducă niciun beneficiu.

În schimb, ceea ce poți face, e să începi un proces de cunoaștere a propriei tale persoane, de debarasare de trăirile care nu te definesc și te încarcă inutil, pentru a te elibera.

Așa vei dobândi claritatea de care ai nevoie pentru a te gândi în mod obiectiv la tot ceea ce poți realiza în viața ta, de acum înainte.

Faptul că te afli într-o țară străină, cu o cultură diferită și oameni necunoscuți împrejurul tău poate fi un factor de stres și neliniște suplimentară.

Vestea bună e că nu ești singur, sunt multe alte persoane ca tine.

În ultimii ani am construit o comunitate frumoasă UncageX, cu oameni orientați și dedicați scopului lor. Împreună ne întâlnim la evenimente, ne provocăm reciproc, și ne depășim limitele pentru a ne determina și apoi împlini obiectivele noastre.

Recent, am adunat toată expertiza noastră într-un ghid care te va ajuta să determini scopul pe care îl ai în patru pași simpli, iar pentru că ai citit până la final vrem să ți-l oferim GRATUIT.

Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos, și vei avea în scurt timp la el. Ghidul se numește “4 pași pentru a determina care este scopul tău în viață” , și îți va oferi mai multă claritate în ceea ce privește lucrurile care contează cel mai mult pentru tine.

Nu mai aștepta, descarcă ghidul ACUM.